Analys Sökningar på Google för renovering indikerar ett ökat intresse från konsumenter, och Nobias brittiska kollegor har signalerat en stark återhämtning under det tredje kvartalet. Analytikerkåren tycks dock ha bortsett från dessa signaler i sina estimat för Nobia.

Det menar DNB Markets i en analys och upprepar sin köprekommendation för köksbolaget med höjd riktkurs till 72 kr (67).

Hemmafixande har varit en stark trend under coronapandemin när konsumenter tvingat hålla sig hemma i större utsträckning under sommaren, konstaterar DNB i sin analys.

”Den här sommaren har sökintresset för ‘trädgårdsarbete’ varit nästan två gånger så högt som en normal säsongstopp. Dock har vi noterat att fokus har flyttats från utomhus- till inomhusförbättringar med ett explosion av sökningar på renovering under de senaste månaderna”, skriver banken och konstaterar att det framför allt är sökningar på bolagets nordiska varumärken som har ökat markant.

Vidare har två av de brittiska sektorkollegorna rapporterat återhämtning så här långt under det tredje kvartalet, med en organisk tillväxt om 4 respektive 13 procent.

”Vi räknar med en organisk tillväxt för det tredje kvartalet på -5 procent jämfört med konsensus på -13 procent”, skriver DNB.