GOLD TOWN GAMES: RÖRELSEFÖRLUSTEN ÖKADE TILL 4,4 MLN KR 3 KV

2022-11-24 09:24:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Gold Town Games (GTG) redovisar en nettoomsättning på 3,8 miljoner kronor (1,9) för det tredje kvartalet 2022. Rörelseresultatet uppgick till -4,4 miljoner kronor (-1,2).

Det framgår av delårsrapporten.

"En märkbar förändring för mobilspelsmarknaden är att användarnas förändrade beteende påverkar trender vilket förändrar förutsättningarna för annonsering på de stora social media-plattformarna och annonsnätverken. Vi tror att vår väg framåt är fortsatt vidareutveckling och fokus på det som kallas "game as a service". Det innebär att vi frekvent skapar nya attraktiva kampanjer, tävlingar och andra utmanade events för att fylla produkterna med intressant innehåll för att stärka användarens engagemang", skriver vd Pär Hultgren i delårsrapporten.

Gold Town Games prioriteringsordning, undantaget uppdateringar och underhåll av redan lanserade produkter, är enligt vd:n; global lansering av Blitz Football Manager, mjuklansering av Cricket Star Manager samt mjuklansering av Baseball Franchise Manager.

"Utvecklingen av Baseball Franchise Manager behöver ytterligare några månader innan det är redo för att inleda soft launch i februari 2023. Slutleverans av CSM sker under kvartal ett 2023", skriver Pär Hultgren.Direkt-SE