GOLD TOWN GAMES: KÖPER MAJORITETSPOST I SPELSTUDIO GRAND PIKE

2021-06-04 15:55:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gold Town Games (GTG) köper en majoritetsandel om 53,5 procent av aktierna i spelstudion Grand Pike.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Grand Pike kommer att utveckla ett managerspel till baseboll på GTG-plattformen W3XM. Den totala köpeskillingen för aktierna uppgår till 10,3 miljoner kronor. Grand Pike kommer även att under en tolvmånadersperiod betala GTG 2 miljoner kronor för utveckling och publicering av spelet.

"Den här affären är ytterligare ett steg i vår strategi att kapitalisera på vår plattform W3XM. Vidare säkerställer affären ytterligare ett spännande produktsläpp 2022. Vi får in kompetent personal med flerårig erfarenhet från mobilspelsutveckling och inte minst ansluter två starka och långsiktiga ägare, Allanova och Onoterat, till bolaget", kommenterar GTG:s vd Pär Hultgren.

Av köpeskillingen betalas 2,8 miljoner kontant 7,5 miljoner genom en kvittningsemission. De 7,5 miljonerna är för licensrättigheterna till baseboll på GTG:s spelplattform W3XM.

Vidare villkoras affären av att Grand Pike kapitaliseras med totalt 5 miljoner kronor i kontanta medel, där GTG investerar 2,8 miljoner och befintliga ägare av Grand Pike 2,3 miljoner, däribland Norrlandsfonden ger ut ett konvertibellån på 1,5 miljoner.Direkt-SE