Aktie Nyheten på torsdagen att den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA granskar rapporter om brister hos aortaballongpumpar från ett dotterbolag till Getinge handlar om en "normal process". Det meddelade Getinge på torsdagskvällen efter att aktien fallit brant under dagen.

”Kommunikationen från FDA är del av en normal process att informera sjukvårdsanläggningar och vårdgivare vid behov för att säkerställa korrekt användning av utrustning samt patientsäkerhet. FDA rekommenderar att vårdgivare och användare läser respektive utrustningsmanual gällande användning, laddning, underhåll och förvaring av systemens batterier, då batteritiden och laddningscykler kan variera mellan modeller”, skriver bolaget.

Till Dagens Industri sade Getinges investor relations-chef Lars Mattsson att det rör sig i princip om ett informationsbrev till användare av produkten, där FDA ber dem att läsa manualen.

”Vi behöver inte göra någonting. Vi behöver inte återkalla någonting. Vi behöver inte åka ut till kunderna och åtgärda någonting. Vi behöver inte ta på oss kostnader för detta på något sätt”, sade Lars Mattsson till tidningen.

Getinge föll drygt 10 procent när nyheten kablades ut vid 15-tiden till som lägst strax under 80 kronor. Aktien stängde på 82:84 kronor, ned 7,9 procent för dagen.