Garo: GARO lanserar nästa generations smarta laddboxar för destinationsladdning - GARO Entity

2022-11-29 08:30:00

"Genom GARO Entity kan vi erbjuda marknadens säkraste elbilsladdning oavsett vilken miljö det handlar om", säger Niklas Rönnäng som är Affärsområdeschef E-mobility på GARO.

GARO Entity bygger på en innovativ och teknisk plattform som säkerställer att produkterna är väl förberedda för att möta framtidens krav och komplexa system. Mjukvaran bygger på öppna APIer, vilket möjliggör integration mot andras, till exempel energibolags, system. Tillsammans med molntjänsten GARO Connect skapas en helhetslösning som förenklar såväl användning som installation. Genom digitala och uppkopplade funktioner skapas helt nya möjligheter för en enkel och kostnadseffektiv elbilsladdning, för såväl dagens som morgondagens teknik.

"Våra hem blir allt mer uppkopplade samt att energi produceras, lagras och transporteras på helt nya sätt mellan enheter i våra hem. Det gör att allt fler inser vikten av en smart, säker och trygg elbilsladdning, vilket i sin tur ställer tuffa krav på oss som tillverkare. Vi måste helt enkelt se till att vi når upp till de höga förväntningarna när det gäller trygga miljöer för elbilsladdning. Genom GARO Entity visar vi att vi har lyssnat på marknadens behov", säger Niklas.

En snabbt växande bransch kräver innovativ produktutveckling
GARO Entity är ett bevis på GAROs tydliga ambition att kontinuerligt utvecklas i takt med tiden, precis som den nya plattformen som är utvecklad för att möta framtidens elbilar.
"Elbilsbranschen är i ständig förändring och den snabba utvecklingen ställer krav på branschens aktörer när det gäller att förhålla sig till ny teknik, nya elstandarder och eventuella regelförändringar. Vi är stolta över vårt kompromisslösa fokus på säkerheten i våra laddboxar samt vår förmåga att utveckla framtidssäkra och klimatsmarta produkter som kommer finnas med oss under en lång tid framåt", säger Patrik Andersson, vd och koncernchef på GARO.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, CEO: +46 (0)76 148 44 44
Niklas Rönnäng, Affärsområdeschef GARO E-mobility: +46 (0)70 698 09 05
 

Denna information är sådan information som GARO aktiebolag är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 29 november 2022 kl. 08.30.

GARO AB (publ) org. nr 556071-7772 är ett företag som under eget varumärke utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. GAROs kunderbjudande är att tillhandahålla helhetslösningar inom produktområdena Installation, E-mobility, Projekt och Tillfällig el med fokus på elsäkerhet, användarvänlighet och hållbarhet. GARO grundades 1939, har sitt huvudkontor i Gnosjö och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i sex länder med cirka 500 anställda. Bolagets produktionsenheter i Sverige ligger i Gnosjö och Värnamo samt i Polen i Szczecin. GARO är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamnet "GARO". För mer information, se www.garo.se

Cision