Börspremiär för Garo – aktien rusar

Publicerad 2016-03-16 08:41

Notering (uppdaterad) Dagens börspremiär för Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, blev en succé. Aktien steg kraftigt i öppningshandeln.

Priset i erbjudandet var, som tidigare meddelats, 73 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde av det totala antalet aktier i Garo om 730 miljoner kronor.

Men strax efter börsöppning handlades aktien för 97 kronor vilket motsvarar en uppgång på över 30 procent.

Övertecknades kraftigt

Erbjudandet om att köpa aktier i Garo i samband med börsnoteringen har övertecknats kraftigt.

Erbjudandet omfattade 4 miljoner befintliga aktier som erbjöds av Lars Svensson, Jerzy Petersson och Stefan Jonsson Invest (”Ägarna”).

För att täcka eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet har ägarna vidare åtagit sig att sälja ytterligare högst 600.000 aktier, motsvarande högst 15 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, kommer erbjudandet att omfatta 4,6 miljoner aktier vilket motsvarar ett totalt värde av erbjudandet om 335,8 miljoner kronor, motsvarande 46 procent av det totala antalet aktier i Garo.

Svolder och Vätterledens Invest har sammanlagt förvärvat aktier i erbjudandet motsvarande totalt 14 procent av det totala antalet aktierna, eller totalt 102,2 miljoner kronor. Ägarna kommer att kvarstå bland de största aktieägarna i Garo med Lars Svensson som fortsatt huvudägare i Bolaget. Ägarna kommer totalt äga 54 procent av aktierna i bolaget.

{Chart}