USA Den amerikanska gamingbutikskedjan Gamestop avser inleda en satsning på kryptotillgångar på den så kallade NFT-marknaden, enligt Wall Street Journal. Nyheten fick aktien att rusa på börsen.

Gamestop förhandlar för närvarande med krypto- och blockkedjeoperatörer om att möjliggöra lansering av gamingversioner av så kallade tokens på NFT-marknaden, enligt Wall Street Journal. NFT står för ”non-fungible tokens”, tillgångar som hamnat i fokus för en rejäl uppvärdering det senaste året.

NFT:er kan till exempel utgöras av digitala konstverk eller videoklipp i sitt första filformat. Varje NFT har ett digitalt fingeravtryck som möjliggör att det går att bekräfta verkets originalitet, vilket skiljer NFT-marknaden från de vanliga kryptovalutorna.

”Marknaden tycks älska beslutet, men jag ser det mer som att ett krisande bolag köpt sig lite tid genom att dingla lite NFT:er framför investerarna. Jag är väldigt skeptisk till att Gamestop skulle fixa detta. Det behövs en partner och samarbete med gamingbolagen om Opensea ska kunna utmanas på riktigt”, sade gaminganalytikern Serkan Toto till Bloomberg.

Opensea är världens för närvarande största marknadsplats för NFT-handel, värderad till 13,3 miljarder dollar efter den senaste finansieringsrundan, som slutfördes tidigare i veckan.

Gamestop-aktien rusade 12 procent på börsen efter öppningen  på fredagen.