Fyra skarpa aktietips

Publicerad 2015-11-11 07:37

Aktietips I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen sina läsare att köpa Beijer Electronics, Bredband2, Hexpol och Vitrolife.

Förändringens vindar blåser över Beijer Electronics. Ett lönsamhetslyft de närmaste åren ligger i korten, men är inte inprisat i aktien menar Affärsvärlden som sätter köp på aktien. Sammantaget är tidningens bild att Beijer Electronics är ett turnaround-case med hög sannolikhet för en bättring framöver där potentialen samtidigt är riktigt god vid ett positivt utfall. Det är alltså läge att ta rygg på vd Per Samuelsson som nyligen köpte 14 000 aktier avslutar Affärsvärlden.

Nästa köpråd delas ut till Bredband2 som är en liten snabbfotad operatör med stor exponering mot den pågående övergången till fiber och tidningen tror att aktien har mer att ge.

Sedan årsskiftet har aktien lyft med 35 procent. Värderingsmässigt är aktien inget uppenbart fynd och värderas i nivå med sina mindre konkurrenter. Affärsvärlden bedömer dock att den höga tillväxten fortsätter även nästa år och att marginalen tar ett litet kliv uppåt givet att skalfördelarna nu börjar synas. Riktkursen sätts till 75 öre.

Det tredje aktietipset tilldelas gummibolaget Hexpol vars tillväxt och lönsamhet är god. Det mesta talar för att detta fortsätter skriver Affärsvärlden som stämplar aktien med köp och riktkursen 125 kronor.

Det fjärde och sista köprådet får medicinteknikbolaget Vitrolife som tidningen anser är ett av börsens vassaste kvalitetsbolag.

Bolaget växer delvis genom förvärv, men mest organiskt och drar stor nytta av att den västerländska livsstilen, där förstagångsföräldrarna blir allt äldre, sprids över världen. Marknaden väntas fortsätta öka betydligt snabbare än BNP-tillväxten under många år framåt, enligt ledningen i storleksordningen 5-10 procent årligen. Med Vitrolifes strategi att förvärva närliggande och kompletterande verksamheter kan bolaget nå en uthållig tillväxt på det dubbla, helt enligt de egna ambitionerna. Riktkursen blir 247 kronor avslutar Affärsvärlden.