Aktietips Köp Saab, Kabe, BTS och Mekonomen. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret.

Tidningen anser att Saab är något försiktigt värderad och ser långsiktigt köpvärd ut. Ordern på skolflygplan till det amerikanska flygvapnet är ytterligare ett bevis på Saabs position i en omvärld med geopolitisk oro, skriver tidningen.

”Dels har Saab potential att växa snabbare de närmaste åren än vad prognoserna visar, dels borde aktien lyfta i takt med att osäkerheten kring effekten av ordern på skolflyg minskar”, heter det i analysen.

Tidningen rekommenderar även att köpa husvagns- och husbilsföretaget Kabe. Affärsvärlden oroas av försäljningseffekterna av bonus-malus-systemet som nyligen införts och som innebär att bonus delas till bilar med låga utsläppsnivåer, en kategori som husbilar inte tillhör. Det som också oroar tidningen är var konjunkturen befinner sig, den svaga kronan som tyngt lönsamheten samt extra kostnader för produktionsproblem. Mot bakgrund av detta tror Affärsvärlden att tillväxten avtar men att lönsamheten förbättras och då är aktien billig, menar Affärsvärlden.

Köp rekommenderas även för strategi- och utbildningsbolaget BTS, ett bolag som finns i Affärsvärldenfonden och som har klättrat kraftigt på börsen i år. Tidningen konstaterar att bolaget växer i rask takt och att det finns goda möjligheter att klättra närmare rörelsemarginalmålet.

Affärsvärlden skriver att konjunkturkänsligheten är relativt hög då bolagets strategi- och simuleringsprojekt brukar ratas i sämre tider. Däremot har BTS klarat sig väl med oförändrad eller en liten positiv tillväxt vid de tre recensioner som bolaget har upplevt.

”BTS finansiella ställning är god och det finns utrymme för fler förvärv. På våra prognoser för 2018 och 2019 värderas aktien till ev/ebit 16 respektive 13. Inte billigt men ändå köpvärt för en historisk snabbväxare och ett bolag av BTS kaliber. På köpet får man en stadig utdelning som har höjts 16 år i rad”, skriver tidningen.

Köp rekommenderas även för Mekonomen, en rekommendation som publicerades redan under onsdag förmiddag via Affärsvärldens tjänst Analys+.

”Bilreservdelskedjan Mekonomen köper konkurrenter och dubblar omsättningen. Resan har alla möjligheter att bli en lyckträff”, skriver tidningen.