Aktietips Börsveckan rekommenderar köp i Epiroc, Byggmax, Fagerhult och C-rad, men väljer att avvakta med VBG, OX2, Builddata, Dometic och Devyser. Det framgår av den senaste utgåvan av Börsveckan.

Epiroc har backat en del efter förra veckans bokslutsrapport. Operativt ser det mesta bra ut och Börsveckan ser kursnedgången som en tillfällig svacka och sätter återigen köprekommendation.

VBG har levererat stabil lönsamhet trots pandemins berg- och dalbana. Framåtblickande står förvärv högt upp på dagordningen. Börsveckan tycker dock att värderingen är rimlig och ger rådet att avvakta med aktien.

OX2 är störst i Europa på landbaserad vind och växer inom havsbaserad dito. Efterfrågan är stark och kostnaderna sjunker men det finns också risker. Börsveckan kommer till slutsatsen att aktien lämpar sig enbart för investerare som inte skyr risk. För ”oss övriga” blir det lite av ett vänteläge här och nu, skriver Börsveckan.

Builddata har bra fart i affärerna just nu. Förra veckans rapport var ett steg i rätt riktning men värderingen är också därefter, enligt Börsveckan som avvaktar.

Byggmax bokslut var något lägre än väntat, där tuffa jämförelsetal sänkte den organiska tillväxten. Men om man blickar framåt mot sommaren ser förutsättningarna goda ut för tillväxt igen och aktien handlas fortsatt lågt. Köp blir rådet.

Dometic avslutade 2021 på ett ganska svagt sätt och trots att bolagets inriktning mot friluftstrenden lockar så anser Börsveckan att värderingen inte är tillräckligt låg.

Medtechbolaget Devyser är verksamt inom diagnostik som är ett snabbväxande område och inriktning mot genetik ger spännande möjligheter. Som alltid är det dock en fråga om värdering och Devysers lämnar inga stora utrymmen för bakslag, skriver Börsveckan som väljer att avvakta.

Fagerhult har haft det motigt operativt och på börsen de senaste åren men Börsveckan bedömer att en vändning är nära. Värderingen är inte avskräckande hög för att göra ett chansköp här, heter det i en analys som mynnar ut i köp.

C-rad kom med ett starkt bokslut som vittnar om att det tar fart igen för bolagets marknad som trängts undan lite av pandemin. Aktien har kommit ned en bit från toppnivåerna i höstas och Börsveckan sätter ett spekulativt köp.