Aktietips Börsveckan rekommenderar köp för JM, ABB, Zinzino och New Wave i det senaste numret, det sista innan det sedanvanliga sommaruppehållet. Samtidigt blir det säljråd för Acast och avvakta för Spotify, Readly, Storytel och UTG.

JM är väl positionerat att skörda frukterna av den starka bostadsmarknaden. SBB:s intåg är också mycket intressant och aktien ser helt klart köpvärd ut, skriver Börsveckan.

ABB har under ledning av Björn Rosengren vänt skutan och börjar gå åt rätt håll. Aktien är en stabil och trygg aktie i portföljen över tid och därför blir det åter ett köpråd för ABB, skriver Börsveckan.

Acast har snabbt blivit en av de ledande aktörerna inom poddsändningar. Värderingen är dock hög och bygger på förväntningar om mycket hög tillväxt framgent, skriver Börsveckan.

”Det skapar stora risker på nedsidan och givet också att många insiders passade på att sälja ganska mycket i samband med noteringen så tycker vi inte att risk/potential-relationen är attraktivt”, heter motiveringen till att det blir ett säljråd.

Spotify har liksom många i streamingbranschen klarat sig väl under pandemin. Den största expansionen i bolagets historia gör att kommande år kan bli riktigt bra men det finns alltid risker på nedsidan med nuvarande höga värdering, skriver Börsveckan och landar i en ”positiv avvakta”-syn.

Readly hade god tillväxt med sviktande lönsamhet under första kvartalet. Trots kursnedgången ser Readly inte billig ut och därtill finns en emissionsrisk.

”Readly närmar sig ett rimligt värde men än är det för tidigt att köpa aktien”, skriver Börsveckan och avvaktar.

Storytel har en genuint bra plattform som ligger rätt i tiden men förväntningarna på bolaget är mycket höga. Börsvärde per abonnent ligger på nära 10.000 kronor och det är skyhögt, skriver Börsveckan som inte ser något köpläge utan fortsätter att avvakta med aktien.

Resebolaget UTG lider fortfarande av pandemin men ljuset i slutet av tunneln tilltar. Samtidigt är likviditeten i aktien dålig och en småbolagsrabatt är på sin plats. Aktien har rusat med 120 procent sedan bottennivåerna under fjolåret och Börsveckan ser inget uppenbart köpläge för tillfället.

Hälsotillskotts- och direktförsäljningsbolaget Zinzino överraskade med rekordhög lönsamhet under 2020 och första kvartalet i år, samtidigt som tillväxtutsikterna är ljusa. Aktien är blygsamt värderad samtidigt som den ska ses som en högriskaktie utifrån affärsmodellen. Det landar i ett köp i högriskkategorin.

New Wave ökade vinsten rejält under första kvartalet, trots fallande omsättning. Börsveckan bedömer att omsättningen kan öka i år och nästa samtidigt som marginalerna fortsätter att trenda upp, och fortsätter att rekommendera köp.

Börsveckan är tillbaka från sommaruppehållet den 23 augusti.

 

Foto: Copyright (c) 2017 JRJfin/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Många rengöringsmedel är värdelösaVar tredje produkt inte bättre än vatten
Börsen
Volvo populäraste aktien
Foto: Henrik Montgomery/TT
Börsen
Kinnevik vinnareMed god hjälp av Tele 2
Börsen
Rekommendationer: Köp SSAB och Lindab
Foto: Shutterstock
Bostad
Höga bostadspriser stressar unga
Kvartalsrapport
Tele2 gick bättre än väntat
Kvartalsrapport
Avanzas vinst över en halv miljardMen aktien rasar på börsen
Asien
Tokyobörsen backar
Börsen
Familjen Persson köper tre miljoner H&M-aktier
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Villaförsäljningen ökar kraftigt
Börsen
Uppåt för Apple Wall street
Rekommendationer
Köp Kinnevik och Sinch
Företagande
Många företagare jobbar på semestern
Kvartalsrapport
JM går sämre än väntat
Foto: Zuma Press
Fotbolls-EM
EM-sponsorn stoppar börsintroduktion
Aktier
Investor- årets mest köpta aktie
Foto: istockphoto
Fonder
Fondsparandet slår rekord
Börsen
Rekommendationer: Köp Fabege och Ratos
Bostad
Fortsatt tro på stigande bopriser
Spara
Här får du högst sparränta just nu
Placera
Blackrock: Här finns störst potential framöverHöjer Europa och Japan
Blankning
Lista: De mest blankade aktierna just nu
Bolån
Storbankerna där snitträntorna stiger mest
Foto: Copyright (c) 2017 3D generator/Shutterstock. No use without permission.
Analyser
Här är fredagens aktierekar
Börsen
Javeus: Inte början på en större börskorrektionOnt om nyheter som kan förklara verklig omsvängning i sentimentet