Aktier Köp Aspire Global, Kinnevik och Recipharm. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Traction är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

Aspire Global växer snabbt, har stor spridning av intäkterna och dessutom en stor förvärvskassa, enligt Affärsvärlden. Bettingbolaget noterades på First North i juli 2017 och kursen är i stort sett oförändrad sedan årsskiftet. Trots att det råder en allmän osäkerhet i sektorn inför omregleringen i Sverige anser Affärsvärlden att Aspire Global är värt risken, särskilt med tanke på att bolaget är ”ett av de mest snabbväxande i sektorn”.

Köprekommendationen åtföljs av en riktkurs på 48 kr på ett års sikt. Aktien stod efter onsdagens stängning i 34,75 kr.

Läkemedelsföretaget Recipharm har haft en fantastisk utveckling under de senaste sex månaderna med en uppgång på runt 75 procent efter ett fjolår som blev en besvikelse och Affärsvärlden anser att det finns mer att hämta i aktien.

”I och med att bolaget i en emission i juni i år drog in över en halv miljard kr så gör Affärsvärlden bedömningen att problemen nu ligger bakom bolaget. Det 23 år gamla företaget har inga tidigare förlustår i bagaget”, skriver tidningen. Rekommendationen blir köp med riktkursen 183 kr. Aktien stängde på 148 kr på onsdagen.

I investmentbolaget Kinnevik anser Affärsvärlden att osäkerheten i riskkapitaldelen har minskat.

”Ett välskött, globalt riskkapitalhus men utan de skyhöga avgifterna. Det är bra läge att sätta kapitalet i långsiktigt arbete hos Kinnevik”, skriver Affärsvärlden.

Tidningen sätter en ettårig riktkurs för Kinnevik till 420 kr, att jämföras med onsdagens stängningskurs på 303 kr.

På onsdagsförmiddagen skrev Direkt även att Traction fick en köprekommendation av Affärsvärlden, under vinjetten Analys+.

”Det råder nu bra ingångsläge för en flerårsplacering i Traction. Stillströms (huvudägare; reds anm) har definitivt motvallspsyket, de finansiella resurserna och metodiken som krävs för lönsamma inhopp i pressade svenska smålistebolag även i nästa lågkonjunktur. Rådet blir köp med 200 kr i ettårig riktkurs, motsvarande Affärsvärldens substansbedömning i dag”, löd motiveringen. Traction stängde på 175,50 kr på onsdagen, upp 5,7 procent för dagen.