Aktier Köp ÅF, Gränges, Danske Bank och Securitas. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret.

Tidningen betonar att 2018 har varit ett bra år för Teknikkonsulten ÅF, men att aktien har varit relativt volatil.

”ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt”, skriver Affärsvärlden som anser att värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation med riktkurs 220 kr. Aktien stängde på 183 kr på onsdagen.

Affärsvärlden menar att det finns en uppsida även för Gränges, som tillverkar valsade aluminiumprodukter till bland annat värmeväxlare. Trots USA-relaterade problem finns det mycket som talar för bolaget såväl på lång som på kort sikt, skriver tidningen. Köprekommendation åtföljs av en riktkurs på 120 kr, att jämföras med onsdagens stängningskurs på 86 kr.

Danske Bank har varit i ropet under hösten på grund av penningtvättsskandalen i Estland, vilket har pressat aktien som har sjunkit cirka 45 procent sedan årsskiftet.

Affärsvärlden ger rådet till ”de som vågar” att köpa Danske Bank till hög risk och tillägger: ”Nås riktkursen 180 danska kronor inom tolv månader så ta hem vinsten och räkna igenom igen”. Aktien stängde på 131,70 danska kronor på onsdagen.

I oroliga börstider passar Affärsvärlden även på att lyfta fram en defensiv aktie. Securitas erbjuder stabilitet, god organisk tillväxt och lönsamhetspotential på sikt, skriver tidningen som lockas av den alltjämt låga prislappen.

Rekommendationen blir köp och riktkursen i ettårsperspektivet är 185 kr. Aktien stängde strax över 150 kr på onsdagen.