Aktietips Börsveckan rekommenderar i senaste numret köp av Handicare, Enlabs, Sinch och Instalco.

För Genovis, IAR Systems, Midway och Sdiptech blir rådet att avvakta.

För Handicare är det lite av ett klassiskt turn-aroundläge, anser Börsveckan. Tidningen satte rådet avvakta i augusti 2019 men ser efter en kursnedgång på över 30 procent sedan dess ett klart bättre köpläge, till priset av högre risk.

Enlabs aktie är alltjämt väldigt billig, skriver Börsveckan och ger köpråd. Andra kvartalet blir ett förlorat kvartal till följd av den återkallade licensen på den viktigaste marknaden Lettland, men blickar tidningen mot 2021 ser den ingen anledning till några stora estimatförändringar även om marginalestimaten sänks något.

För Sinch ser tidningen framför sig en hög uthållig tillväxttakt de kommande åren, vilket gör bolaget till ett spännande val i en bred aktieportfölj. Köprådet upprepas.

Förvärvsmaskinen Instalco kom med en urstark kvartalsrapport, påpekar Börsveckan och upprepar även här sitt köpråd. Bolaget är välpositionerat mot industri- och byggbranschen, branscher som regeringen säkert vill främja med nya investeringar för att hålla sysselsättningen uppe. Tidningen pekar också på Instalcos robusta kassaflöden och balansräkning samt att bolaget är ett av få som hållit fast vid sin utdelning.

IAR Systems åsätts i stället rekommendationen avvakta. Med fallande tillväxt och marginal har aktien rasat. Med flera nya produkter i pipeline är frågan om IAR står inför skördetid eller tappat konkurrenskraft, frågar sig tidningen.

Även för enzymbolaget Genovis blir rådet att avvakta. För den som gillar att ta lite högre risk ser aktien spännande ut på några års sikt, men i det kortare perspektivet är det svårt att sätta köp på Genovis med tanke på att de fina tillväxtutsikterna redan är inprisade.

För Midways del pekar Börsveckan på att när bolaget efter flera år tagit sig igenom transformeringen där man sålt olönsamma bolag, vände marknaden söderut under första kvartalet och med coronautbrottet. Rådet blir att avvakta med aktien.

För Sdiptech var den senaste kvartalsrapporten bättre än väntat och utvecklingen går åt rätt håll, men aktien har gått lite för stark, enligt Börsveckan som även här sätter rådet att avvakta.