Aktietips I årets första nummer av Börsveckan rekommenderas köp av Byggmax, Svedbergs, Coor och Cibus. För Clas Ohlson och Billerud Korsnäs är råden avvakta.

Byggmax ökenvandring efter fiaskoförvärvet av Skånska Byggvaror är till stor del över och till p/e 10 och en förmodad återupptagen utdelning kan aktien bli en vinnare igen, tror Börsveckan som räknar med en tillväxt på 3 procent och en ebita-marginal som stiger till 5,3 procent under 2020.

Badrumsmöbelbolaget Svedbergs har haft det motigt på börsen men det tredje kvartalet var dock något av en vändpunkt med en tillväxt på 5 procent, menar Börsveckan som också anser att den förväntade utdelningen utgör en slags kudde på nedsidan.

Coor, nordisk leverantör av tjänster inom facility managemant, kombinerar en hög direktavkastning med en relativt låg verksamhetsrisk. Addera dessutom möjligheten till värdeskapande förvärv så blir det en fin uppsida i aktien, skriver Börsveckan som ser framför sig en vinsttillväxt på över 20 procent under 2020-2021.

Det finska fastighetsbolaget Cibus aktie lockar med hög utdelning och trygga intäkter.