Aktietips Köp Getinge, Ferronordic, Tele2 och Ovzon. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Medicinteknikbolaget Getinge beskrivs av tidningen som ”ett lovande turnaroundcase” efter förra veckans kvartalsrapport som fick aktien att rusa.

”Att flera pilar pekar i rätt riktning gör att sannolikheten för en normaliserad lönsamhet i Getinge på några års sikt är hyggligt stor”, skriver Affärsvärlden som ser en uppsida på nära 70 procent i Getinge-aktien på fyra års sikt.

Ferronordic, en återförsäljare till Volvo i Ryssland, anses också vara värd en investering, trots operationella risker i Ryssland.

”Eftersatt infrastruktur, en sedelpresslik affär och låg värdering kompenserar dock mer än väl”, påpekar tidningen.

Tele2 var ytterligare ett bolag som överraskade positivt i förra veckans kvartalsrapport och aktien anses köpvärd på lite längre sikt.

”Nästa år kan bli spännande när operatören åter siktar på tillväxt och därtill finns möjligheten till en eventuell 5g-lansering”.

Gällande satellitbolaget Ovzon skriver Affärsvärlden: ”Ovzons framtida potential i kombination med en erfaren ledning och starka huvudägare ibland annat Öresund och Bure, gör att det är svårt att hålla fingrarna borta från köpknappen”.