Aktietips Börsveckan rekommenderar köp i Generic, Zetadisplay, Prevas och Kungsleden i den senaste utgåvan. Däremot blir rådet avvakta för Trianon och CTT. Vidare tar Börsveckan upp förra veckans börsdebutanter Readly och Exsitec.

First North-listade Generic, som verkar inom A2P-messaging, växer kring 15 procent och vinsten stiger mer än dubbelt så mycket, tack vare en digital skalbar affärsmodell. Börsveckan anser att Generic kan liknas vid en mindre kopia av Sinch. Aktien har gått riktigt starkt, helt välförtjänt enligt Börsveckan som tror att aktien har mer att ge över tid. Köp blir rådet.

Zetadisplay har drabbats hårt av pandemin och motvinden för fysisk detaljhandel. På sikt bedöms ändå marknaden för digitala skärmar och tillhörande mjukvara växa och Zetadisplay har en ledande position. Även här blir det köpråd.

Prevas har gjort en hel del saker rätt det senaste året och lönsamheten lyfter rejält. Trots kurslyftet på 90 procent i år så är värderingen tämligen attraktiv. Till en värdering om drygt 9 gånger rörelsevinsten för 2021 finns mer att hämta, anser Börsveckan och upprepar köprådet.

Kungsleden tuffar på i bra takt, med solida finanser och goda utsikter för bra tillväxt de kommande åren. Bolaget återinför dessutom utdelning. Börsveckan sätter köp på aktien.

Trianon har haft en fenomenal aktiekursresa det senaste året och jobbar också med högt tempo vad gäller förvärv och nya projekt. Börsveckan satte köp på aktien för ett år sedan men anser nu att det är vänteläge. Rådet blir således att avvakta.

CTT agerar i en flygbransch i kris och frågan är inte bara hur lång återhämtningen blir för branschen utan också hur den sedan kommer att se ut. Osäkerheten slår tungt mot underleverantörerna där det nu råder överkapacitet. CTT kan bli en långsiktig vinnare men på tolv månaders sikt blir rådet avvakta.

Börsveckan hade en avvaktande inställning till Readlys börsintroduktion och gav rådet teckna-sälj. Rådet nu, när aktien början handlas, är att avvakta.

Exsitec gjorde också förra veckan börsdebut och som väntat blev det succé. Börsveckans råd var inför noteringen att teckna och anser nu att den som fått tilldelning kan ta hem vinsten och att den som inte fått det avvaktar.