Aktietips Börsveckan bjuder på fyra köpråd i veckans utgåva, samt uppmanar till att avvakta två aktier. Det framgår av Börsveckan nummer 35.

Snabbväxande Embracer levererar imponerande siffror i det senaste kvartalet och gör dessutom åtta förvärv som stödjer tillväxten framöver.

”Mer av den varan är att vänta och värderingen är inte uppåt väggarna”, skriver Börsveckan och sätter köp ”i högriskfacket”.

Norska Carasent, som erbjuder Saas-tjänster för vården i Sverige och som vill in på fler marknader, har demografin och stabil intäktsmodell på plussidan. Förväntningarna är höga och värderingen i mastigaste laget, men aktien kan locka den riskvillige techinvesteraren. Köp till hög risk, blir Börsveckans råd.

Installationsbolaget Instalcos siffror för det andra kvartalet var starka där både orderbok och vinst ökat med över 30 procent. Aktien har helt klart mer att ge, skriver Börsveckan och upprepar sitt tidigare köpråd.

Teqnion köper bolag i en rad olika branscher. Informationen till aktieägare är inte den bästa, skriver Börsveckan som har svårt att få ett bra grepp om den underliggande utvecklingen för de 14 dotterbolagen. Avvakta blir rådet.

Norska industrikonglomeratet Orkla har påverkats på olika sätt av coronapandemin. Matvarudelen gynnas samtidigt som konsumtion utanför hemmet fått problem. Koncernen står stark men bolaget har tappat momentum i de tidigare lönsamhetsförbättringarna. Uppsidan är klen, enligt Börsveckan som avvaktar.

Ferronordic, återförsäljare av Volvos maskinpark i Ryssland/CIS och Tyskland, har lönsamhetspotential, enligt Börsveckan. Bolaget gjorde förlust i Tyskland andra kvartalet och lönsamheten där lär dröja, men utsikterna är överlag goda på de marknader Ferronordic verkar, tack vare stora investeringsbehov inom bland annat samhällsbyggnad. Aktien är lågt värderad och Börsveckans råd blir köp.