Förvärv Trekitt

2021-08-27 08:00:00

Zug 2021-08-27

PRESS MEDDELANDE

Fenix ​​Outdoor International AGs dotterbolag, Frilufts Retail Europe AB, har förvärvat den brittiska outdoor-specialisten Trekitt.

Frilufts Retail Europe AB har förvärvat alla utestående aktier i den brittiska outdoor- specialisten Trekitt. Trekitt redovisar en årlig försäljning om cirka 12 MEUR.

Frilufts Retail Europe, ”Frilufts”, består idag av fyra detaljhandelskedjor inom outdoor segmentet: Globetrotter i Tyskland, Naturkompaniet i Sverige och Norge, Partioaitta i Finland och Friluftsland i Danmark. Frilufts totala omsättning förra året uppgick till 264 MEUR.

Trekitt grundades av familjen Trepte i Abergavenny vid foten av Black Mountains 1986. Företaget består av en butik i Hereford och en snabbväxande specialiserad e-com handel. Trekitt tillhandahåller högklassig utrustning och kläder för bergsklättring, vandring och äventyrsresor och har med åren vuxit till att tillgodose ett brett utbud av outdoor produkter.

Henrik Hoffman, VD Frilufts Retail Europe, säger: “Trekitt erbjuder ett noga utvalt sortiment av kläder och utrustning från världens bästa outdoor-varumärken och dess verksamhet stöds av deras prisbelönta kundservice. Trekitt är mer än en butik, det är en tjänst för äventyr. Trekitt- teamet förstår till fullo att du, för att få ut det mesta av din passion, behöver den bästa utrustningen anpassad för ändamål och din personlighet ”.

Läs mer om Trekitt på https://www.trekitt.co.uk/

Förvärvet kommer att ha en begränsad effekt på de totala finansiella nyckeltalen för Fenix ​​Outdoor International Group.

För mer information, vänligen kontakta Henrik Hoffman +46 705 85 45 25


Bilaga


GlobeNewswire