Aktier Med en lågkonjunktur på ingång blir värderingen helt avgörande vid aktieinvesteringar, säger förvaltaren Steven Glass till CNBC och tipsar om åtta billiga bolag på börsen. 

De ekonomiska utsikerna är allt annat än ljusa om man frågar förvaltaren Steven Glass på Pella Funds Management. 

I en intervju med CNBC säger han att en lågkonjunktur hägrar samtidigt som den höga inflationen verkar vara här för att stanna.

– Jag tror inte att folk inser hur inverterad 2 och 10-årsräntan är för tillfället, vilket historiskt sett är en stark signal om en förestående lågkonjunktur, fortsätter han.

Förvaltar talar om det som på finansspråk brukar kallas för en inverterad räntekurva. I det här fallet syftar han på att räntan på amerikanska tioåriga statsobligationer är lägre än på tvååriga statsobligationer. Det signalerar att marknaden räknar med lägre räntor i framtiden, vilket i sin tur tyder på en förväntan om att ekonomin tappar fart.

Investerare måste ha det här i åtanke och vara ”hypervaksamma” när det kommer till bolagens värderingar, enligt förvaltaren. Det är inte samma sak som att köpa ”värdeaktier”, fortsätter han, utan det gäller att leta efter bolag som är lågt värderade i förhållande till deras förväntade tillväxt.

– Värdering har aldrig varit viktigare, säger Steven Glass till CNBC, och fortsätter:

– Vi kommer från en period där värderingar inte verkade spela någon roll. Saker och ting handlades på galna multiplar. 

Den amerikanska lågpriskedjan Dollar General är tillsammans med investmentbolaget 3i förvaltarens absoluta favoritaktier för tillfället. 

Enligt Steven Glass ska man äga Dollar General för att bolaget är både ”lågkonjunktur- och inflations-resistent”. 

Förvaltaren lyfter sedan fram en rad andra aktier som han anser ”ser särskilt billiga ut givet deras tillväxtutsikter”. På listan finner man bland annat Googles ägarbolag Alphabet, tyska biltillverkaren BMW, amerikanska hälsovårdsföretaget Cigna och brittiska sportmodebolaget JD Sports Fashion, enligt CNBC. 

Även Hongkong-noterade Ping An Insurance och franska byggbolaget Vinci letar sig in bland förvaltarens favoritaktier. 

Steven Glass varnar dock för att värderingarna kan stiga om analytikerna justerar ned sina vinstprognoser för bolagen och räntorna fortsätter uppåt.