Aktietips Carnegie Micro Caps förvaltare Viktor Henriksson lyfter fram en aktie som trots en rejäl kursrusning fortfarande är underskattad.

Det är i fondens färska månadsrapport som Henriksson skriver att den gångna månadens stora glädjeämne i portföljen var New Wave som rusade 30 procent efter en urstark rapport.

”Bolaget levererade såväl en försäljning som lönsamhet som var väldigt stark och överträffade analytikernas prognoser med råge. Detta leder till höjda vinstprognoser och eftersom aktien var lågt värderad redan innan rapporten blev reaktionen, med all rätt, kraftfull”, skriver Henriksson.

Han lyfter fram bolagets färgstarke grundare, huvudägare och vd Torsten Jansson och gör bedömningen att bolaget inte riktigt fått den värdering det förtjänar.

Men samtidigt påpekar han att bolaget har en volatil historik och att verksamheten till viss del är konjunkturkänslig.

”Men det har lagts ned mycket hårt jobb under senare år och bolaget är i bättre form än på mycket länge. Vi tror på en fortsatt god utveckling för New Wave och ser i ljuset av detta aktien som attraktivt värderat trots kursrusningen”, skriver Henriksson.