Aktier Förvaltarduon bakom en av Carnegies globalfonder plockade in tre nya aktier i portföljen under november. Bland tillskotten finns en gammal bekantskap där förvaltarna valde att trycka på köpknappen igen efter att värderingen fallit “tillbaka till en attraktiv nivå”.

Börsen fortsatte uppåt i november och för Carnegies globalfond, “Global Quality Companies”, bidrog innehavet i den taiwanesiska chipjätten TSMC allra mest till uppgången på nära 3 procent under månaden.

Fondens förvaltare, Emanuel Furubo och Simon Reinius, passade även på att utöka portföljen med några ytterligare namn. Det handlar om kosmetikajätten L’Oréal, medicinteknikbolaget Siemens Healthineers och kapitalförvaltaren Charles Schwab, vilket framgår i en månadsuppdatering.

– Charles Schwab är en renommerad kapitalförvaltare men har även en stor verksamhet inom traditionell bank. Nästan hälften av verksamheten utgörs av ränteintäkter som bör gynnas av ökade marknadsräntor, skriver förvaltarduon, och fortsätter:

– Andra hälften av bolagets intäkter härstammar från fondverksamhet som å andra sidan bör gynnas om marknaden fortsätter återhämtar sig. Med andra ord så ser vi ett välskött finansbolag med en diversifierad verksamhet.

L’Oréal var tidigare ett innehav i fonden, men aktien såldes när värderingen drog iväg allt för mycket, uppger förvaltarna.

– Efter årets nedgångar anser vi nu att värderingen har kommit tillbaka till en attraktiv nivå vilket gör att vi gladeligen plockar in bolaget igen, skriver Emanuel Furubo och Simon Reinius om beslutet.

Det tredje tillskottet i portföljen, tyska Siemens Healthineers, är enligt förvaltarna “världsledande inom bildbehandling”, som är ett växande område inom sjukvården.

– Med sin starka marknadsposition och sin ledande teknik så ser vi Siemens Healthineers som ett kvalitetsbolag som kommer kunna utvecklas väl och fortsätta ta marknadsandelar långsiktigt, skriver de vidare om bolaget.