Notering Fortinova, som är verksamt inom hyresbostadsfastigheter, handlades nära teckningskursen i den inledande premiärhandeln på First North på torsdagen. 

Ett par minuter efter börsöppning handlades aktien för 45,00 kronor vilket var 2,3 procent högre än teckningskursen. 

Teckningskursen landade på 44 kronor, vilket var högst upp i det preliminära intervallet på 40-44 kronor per aktie och innebär en värdering av bolaget på 1,5 miljarder kronor före kapitaltillskottet.

Den nyemission på 728 miljoner kronor som Fortinova gjorde inför sin notering på Nasdaq First North Premier på torsdagen övertecknades och tillför bolaget över 5.000 nya aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden inte anges.

Intresset för erbjudandet har varit stort, både bland svenska och internationella institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige, beskriver Fortinova det som.

”Den stora efterfrågan från ankarinvesterarna, övriga institutionella investerare och allmänheten i Sverige är ett bevis på våra tillväxtmöjligheter”, säger vd Anders Johansson.

Fastighetsbolaget Balder, ICA-handlarnas Förbund Finans, Kastellporten, SEB Fonder och Andra AP-fonden hade åtagit sig att teckna totalt cirka 60 procent av erbjudandet.

Fortinova ska fortsätta växa i västra Sverige och dra nytta av sin lokalkännedom, sade vd Anders Johansson nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Fortinova grundades 2010 och äger fastigheter för sammanlagt 2,3 miljarder kronor i västsvenska städer som Varberg, Kungsbacka, Falkenberg och Trollhättan. I samband med noteringen gör bolaget en nyemission på 728 miljoner kronor.

Hur ska ni kunna upprätthålla ett lokalt fokus och samtidigt växa via nytt kapital och förvärv?

”I och med att vi har begränsat vår geografi är det klart att vi har en utmaning i det. Samtidigt har vi varit verksamma i tio år och det har föranlett att vi nu har ett stort nätverk av fastighetsägare, mäklare och banker. Därför tror vi att vi har möjlighet att fortsätta vår expansiva agenda i regionen”, svarade Anders Johansson.