Rapport Mediebolaget MTG redovisar en förlust som var högre än vad analytikerna förväntat sig. Samtidigt meddelas att MTG:s portföljbolag ESL och Dreamhack har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med plattformen Twitch. Några av bolagens mest uppmärksammade och största turneringar och tävlingar kommer att strömmas på plattformen under 2021 och 2022.

MTG redovisar ett justerat ebitda-resultat på -21 miljoner kronor i det första kvartalet 2020 (+37).

Enligt Infronts sammanställning av sex analytikers prognoser låg snittestimatet på ett justerat ebitda-resultat om -12,8 miljoner kronor.

Försäljningen i kvartalet uppgick till 924 miljoner kronor (940). Analytikerna hade här räknat med 920 miljoner.

Den organiska tillväxten i kvartalet blev -6 procent.

Tecknar avtal med Twitch

MTG:s portföljbolag ESL och Dreamhack har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med plattformen Twitch om att några av bolagens mest uppmärksammade och största turneringar och tävlingar kommer att strömmas på plattformen under 2021 och 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som del av affären blir Twitch en centraliserad hub för strömning av ESL:s och Dreamhack:s tävlingar.

”Denna strategiskt och finansiellt viktiga affär mellan Twitch, ESL och Dreamhack stärker esport ytterligare som en högrelevant, global medieprodukt”, säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann.

Twitch är icke-exklusiv partner retroaktivt från och med januari 2020, och exklusiv partner efter att de fullständiga exklusiva rättigheterna förvärvats för engelskspråkig strömning 2021 och 2022.

Twitch kommer att erbjuda alla turneringar som strömmas på engelska inom ESL Pro Tour för Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Starcraft II & Warcraft III, inkluderat ESL Pro League, ESL One, Intel Extreme Masters, Dreamhack Masters, Dreamhack Open samt ESL’s nationella mästerskap.

Vissa undantag avseende exklusiviteten förekommer dock med hänsyn till särskilda delar av världen och digitala plattformar för partners som sänder linjär-tv.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.