Analyser Flera nya köprekommendationer finns med bland de analyser som hittills publicerats på måndagen. Dessutom har många analyshus justerat synen på Sobi efter att budet fallit.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakningen av Stillfront med rekommendationen köp och riktkurs 64:50 kronor. Aktien stängde på fredagen på drygt 47 kronor.

Nordea Markets har återupptagit bevakningen av Atlas Copco med rekommendationen köp. Riktkursen är 640 kronor.  I juni i år upphörde Nordea Markets sin bevakning av Atlas Copco mot bakgrund av ett då kommande analytikerbyte. Bankens rekommendation för verkstadsbolaget var vid tillfället för upphörandet behåll.

DNB Markets har inlett bevakning av infranätföretaget Netel med rekommendationen köp. Riktkursen är 67 kronor. DNB Markets, bland andra, agerade finansiell rådgivare inför Netels börsnotering som ägde rum i oktober. I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 3,6 procent till 47:85 kronor.

I fredags blev det känt att budgivaren Agnafit Bidco återkallat sitt bud på Sobi på grund av att det inte nått acceptnivå. I september lade Agnafit budet, som alltså var 235 kronor per aktie. Aktien sjönk 24 procent på fredagen och stängde på 171:50 kronor.

Nu justerar flera analyshus synen på Sobi. Analyshuset Kepler Cheuvreux ändrar rekommendationen för specialistläkemedelsbolaget Sobi till behåll från tidigare rekommendation ”acceptera bud”. Riktkursen sänks till 185 kronor från budnivån 235 kronor.

DNB Markets sänker riktkursen för Sobi till 181 kronor från 235 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

SEB Equities sänker riktkursen för Sobi till 170 kronor från 235 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen är 235 kronor.