Analyser (Uppdateras) Analyshusen fortsätter att producera nya köprekommendationer och nya riktkurser. Här är de hittills publicerade under fredagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 90 från 87 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 75,60 kr på torsdagen och kursen har backat 7,3 procent sedan årsskiftet.

Raymond James höjer sin rekommendation för Ericsson till outperform från market perform. Riktkursen är 9:00 dollar. Det skriver Dow Jones.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Bravida till köp från behåll. Riktkursen sänks till 80 från 105 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 68,80 kr på torsdagen och den har gått ner med 25 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets sänker däremot sin rekommendation för Dustin, till behåll från köp. Riktkursen sänks till 50 från 87 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på drygt 45 kr på torsdagen och den har fallit med nästan 40 procent sedan årsskiftet.

Nordea Markets höjer riktkursen för Axfood till 152 kr från 145 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Axfood till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 185 från 180 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets sänker riktkursen för Scandic Hotels till 65 kr från 85 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Det framgår av ett morgonbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Ica till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 390 från 385 kr. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Telia till 42 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys dagen efter att Telia sänkt sin utdelning och sagt att bolaget inte kommer att nå sina prognoser för helåret 2020. Pareto har sänkt sina estimat för Telias ebitda-resultat med 6 procent för 2020 och med 4 procent för 2021. Analysfirman ser emellertid Telia som en relativt stabil verksamhet i tider med hög osäkerhet.

SEB Equities sänker riktkursen för MTG till 100 kr från tidigare 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.