Analyser (Uppdateras) Flera aktier får köprekommendationer av analyshusen, mitt i coronakrisen. Här är måndagens färska analyser.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från sälj. Riktkursen sänks samtidigt till 140 från 165 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Mycronic till köp från behåll. Riktkursen sänks till 169 från 182 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 108,40 kr.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Bonesupport till 39 kr från 50 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 21,30 kr i fredags.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från sälj. Riktkursen sänks till 123 från 215 kr. Det framgår av en analys.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 145 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 122 kr i fredags.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för SBB till köp från behåll. Riktkursen är 22 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 15 kr på fredagen.

BMO Capital Markets sänker sin rekommendation för Lucara Diamond till market perform från outperform. Riktkursen ligger på 0,50 kanadadollar. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

 DNB Markets höjer sin rekommendation för Telia till köp från behåll. Riktkursen är 40 kr. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Lindab till 113 kr från 133 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 72,70 kr på fredagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Riktkursen ligger på 170 kr. Det framgår av ett morgonbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Lundin Gold till 65 kr från 90 kr efter att bolaget i helgen uppgett att produktionen temporärt stoppats vid guldgruvan Fruta del Norte. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 55,80 kr på fredagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Husqvarna till 75 kr från 87 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 44 kr på fredagen. 

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Tieto Evry till köp från behåll. Riktkursen är 27 euro. Det framgår av en analys.