Analyser (Uppdateras) Mitt i börskrisen finns det flera nya köplägen, enligt anaylsfirmorna. I dagens skörd finns ett antal nya köprekar.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Skistar till köp från behåll. Riktkursen sänks till 95 från 130 kr. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Pandox till köp från behåll. Riktkursen sänks till 150 från 225 kr. Det framgår av en uppdatering från banken. Pandox aktie öppnade på 58 kr på torsdagen.

Även SEB Equities höjer sin rekommendation för Pandox, till köp från behåll. Riktkursen är 99 kr. Det framgår av Bloomberg.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Balder till köp från behåll. Riktkursen är 381 kr. Det framgår av Bloomberg. Balders aktie stängde på 256,60 på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Nibe till behåll från sälj. Det framgår av en analys. Nibes aktie stängde på 118,35 kr på onsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen sänks till 64 från 79 kr Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på drygt 46 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för New Wave till behåll från köp. Det framgår av en analys.

H&M:s rekommendation sänks till sälj från behåll hos DZ Bank, framgår av Bloomberg. Riktkursen mer än halveras till 95 kr, från 207 kr. H&M-aktiens kursnivå har också mer än halverats sedan inledningen av den just nu rådande pandemikris som tvingat klädhandlaren att stänga halva butiksnätet. Det totala antalet affärer som hålls stängda är drygt 2.600. Aktien stängde på 105,88 kr på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Fenix Outdoor till 800 kr från 1100 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Nordea har sänkt sina intäktsestimat för de tre kommande åren med 3-6 procent, och ebit-prognoserna med 4-20 procent i spåren av corona och den förväntade lägre efterfrågan. Aktien har fallit med 52 procent sedan årsskiftet till att stänga på cirka 556 kr på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för oljebolaget Lundin Petroleum till 200 kr från tidigare 330 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ”Av alla nordiska oljebolag under vår bevakning är Lundin Petroleum det som har bäst chans att hålla emot när Saudiarabien priskrigar”, skriver mäklarfirmans analytiker.

Goldman Sachs sänker riktkursen för Hexagon till 325 kr från 480 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexagons aktie stängde på 416,70 kr på onsdagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Academedia till köp från behåll. Riktkursen sänks till 55 från 58 kr. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Getinge till köp från sälj. Riktkursen höjs till 200 från 130 kr. Det skriver Bloomberg News. Vid 9.30-tiden på torsdagen handlades Getinge till 175,50 kr, en uppgång med 1,6 procent för dagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen sänks till 180 från 245 kr. Det framgår av en analys.