Aktie Ett flertal hedgefonder har gjort intåg i Swedish Match sedan amerikanska Marlboro-ägaren Philip Morris International lagt bud på tobaksbolaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Bland de hedgefonder som tillsammans äger minst 25 procent i Swedish Match finns Davidson Kempner och HBK som några av de största med ägarskap som närmar sig 5 procent, vilket är den nivå som avkräver flaggning.

I tillägg har också hedgefonderna DE Shaw & Co, Farallon Capital Management och Pentwater Capital Management köpt aktier i Swedish Match. Utöver dessa finns sedan tidigare Elliott med i bilden med en större andel.

Målet är sannolikt att få Philip Morris att höja budet på Swedish Match från 16 miljarder dollar, en budnivå motsvarande 106 kronor. Swedish Match-aktien stängde onsdagens handel på 109:35 kronor.

Initialt krävde Philip Morris en acceptnivå för Swedish Match-budet från 90 procent av ägarna, en nivå som nu bolaget överväger att sänka för att underlätta affärens genomförande, enligt Bloomberg News.