Aktie Det digitala magasinbolaget Readly meddelar att företagets teknologichef Joakim Johansson och bolagets operative chef Joe Armstrong avgår. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan meddelade Readly att vd Maria Hedengren lämnar bolaget.

Teknologichef Joakim Johansson och Readly har kommit fram till en ömsesidig överenskommelse om att gå skilda vägar, uppges det. Frederik Blauenfeldt Jeppsson kliver in som tillförordnad teknologichef.

”Joakim har spelat en viktig roll i Readlys utveckling och har bland annat byggt upp vår tech-organisation under scaleup-fasen till att bli en strukturerad och högpresterande funktion. När Readly nu går in i nästa fas med fokus på att accelerera produktutveckling och innovation anser vi båda att tiden är inne för en förändring”, säger Readlys avgående vd Maria Hedengren.

Vidare har Readlys operative chef Joe Armstrong meddelat sin avgång för att ta sig an en ny utmaning inom M&A-rådgivning. Rollen som operativ chef på Readly har i första hand inneburit ledning inom förvärv, legala frågor och kapitalanskaffning. Rollen kommer inte att ersättas, och ansvaret kommer att tas över av Readlys finanschef Johan Adalberth, meddelas det.

”Joe hade en viktig roll i börsnoteringsprocessen och förvärvet av Toutabo SA. Jag önskar både Joakim och Joe stort lycka till med deras framtida utmaningar”, säger Maria Hedengren.

I tisdags meddelades att Maria Hedengren och styrelsen gemensamt hade kommit överens om att Readly är i ett skede där en ny vd ska rekryteras. Hennes sista dag som vd är den 31 januari när hon formellt lämnar över till den tillförordnade vd:n Mats Brandt.