Aktie Flygbolaget Finnair kan inte förverkliga planen att sätta omkring 200 flighter i trafik i oktober på grund av att efterfrågan inte kommit tillbaka lika starkt som bolaget hoppas på, enligt ett pressmeddelande.

Efterfrågan för flyget i Finland har återhämtat sig långsamt på grund av utvecklingen av coronapandemin och de införda reserestriktionerna. Därför kommer Finnair i stället för runt 200 flighter sätta mellan 70 och 80 turer i det dagliga programmet, skriver flygbolaget. Det kan jämföras med fjolårets oktobermånad – innan pandemin bröt ut – då flygbolaget hade 350 flighter till fler än 100 destinationer i Europa, Asien och Nordamerika.

”Vi vill bibehålla vår roll som en kritisk länk mellan Finland och Europas centrum samt till våra viktigaste destinationer i Asien då resandet är en vital faktor för landets affärsliv. Men reserestriktionerna har samtidigt en direkt påverkan på efterfrågan och trafikprogrammet vi tidigare publicerat är helt enkelt inte görbart”, säger Finnairs kommersiella chef, Ole Orvér.