Aktie Fingerprint Cards intäkter för det andra kvartalet kommer att fördröjas på grund av covid-19-virusutbrottet i Vietnam. Bolaget drar därför tillbaks sin intäktsprognos för det andra kvartalet och kan inte lämna någon uppdaterad prognos.

Den uteblivna försäljningen i det andra kvartalet bedöms tas igen under de kommande kvartalen, enligt bolaget.

”Ett covid-19-utbrott i den vietnamesiska provinsen Bac Giang har lett till att myndigheter tillfälligt stängt ner ett industrikomplex, i vilken en av Fingerprints leverantörer har tillverkning, för att undvika smittspridning”, skriver bolaget.

Då en del av bolagets intäkter för det andra kvartalet därmed fördröjs, tvingas bolaget dra tillbaka den intäktsprognos för det andra kvartalet 2021 som bolaget lämnade den 20 april 2021, heter det.

Enligt den senaste informationen som Fingerprint har tillgång till, planerar man för en gradvis återstart av produktionsanläggningarna med början i juni.

Bolaget skriver att de har säkrat ökad kapacitet hos andra leverantörer under det tredje kvartalet 2021 och gör bedömningen att den uteblivna försäljningen i det andra kvartalet kommer att tas igen under de kommande kvartalen.

Den nu tillbakadragna prognosen för det andra kvartalet, som Fingerprint Cards lämnade i samband med rapporten för det första kvartalet, var att intäkterna väntades ligga i intervallet 330-370 miljoner kronor.

Det andra kvartalet 2020 hade Fingerprint intäkter på 282 miljoner kronor. I det första kvartalet 2021 uppgick intäkterna till 355 miljoner kronor.