Aktietips Tidningen Börsveckan rekommenderar köp av Loomis, Balco, Calliditas, Instalco och Byggpartner.

Tidningen ger rådet avvakta för Lohilo Foods, Footway och Bravida.

Kontanthanteringsbolaget Loomis är en tydlig coronaförlorare och står även inför strukturella utmaningar i Sverige och Norden, men runt om i världen ökar kontanterna stadigt och aktien har halkat efter lite för mycket, enligt Börsveckan som satte avvaktaråd i början av april. Nu ser tidningen bättre möjligheter för Loomis att slå index och rekommenderar därför köp.

För balkongbolaget Balco pekar Börsveckan på att balansräkningen är så pass robust och marginalen så pass betryggande att bolaget klara sig igenom några svaga kvartal. Med en efterfrågan som sedan studsar tillbaka och sannolikt ett förvärv på plats håller tidningen fast vid sitt tidigare köpråd.

Även för Calliditas upprepas köprådet. Förra veckan stod klart att Calliditas möter sina primära effektmål och nu är forskningsbolaget väsentligt mycket närmare kommersialisering. Börsveckan tror bland annat att ett bra nyhetsflöde under 2021 kan bidra till ytterligare kurslyft, med förhoppning om partneravtal.

Installationsfirman Instalcos aktie har mer att ge, anser Börsveckan. Rapporten för det tredje kvartalet var lite åt det svagare hållet men det ser klart bättre ut framöver med en rejäl ökning av orderboken och tidningen trycker på köpknappen.

Byggpartner, som också för köpråd, fick se sin omsättning backa marginellt i tredje kvartalet men orderboken växte rejält och utsikterna har förbättrats framgent. Värderingen på ev/ebit 8 är billig, tillsammans med en hög direktavkastning på över 5 procent, vilket gör att uppsidan känns intakt på tolv månader sikt, skriver Börsveckan.se

Lohilo Foods har stigit 40 procent sedan First Norh-listningen nyligen och nu är det vänteläge. För Footway, som också får avvaktaråd, pekar tidningen bland annat på att bolaget tappar mark på en i övrigt snabbväxande e-handelsmarknad. Bravida är tämligen korrekt värderat, motiverar Börsveckan sin avvaktastämpel, och pekar på att tidningen fortsätter att favorisera Instalco i branschen.

Börsveckan ger även rådet ”teckna inte” vad gäller Fortinova. Även om risken i bolaget är låg menar tidningen att det inte är någon brådska med att teckna Fortinova just nu. Bolaget och ledningen får gärna bevisa sig först för att motivera högre värdering än så, skriver Börsveckan.