Inflation Marknadens fokus riktas fortsatt mot utsikterna för Fedpolicy efter onsdagens kraftfulla räntehöjning och huvudfrågan var, som tidigare, om Fed kommer att klara att få till en "softish" landning eller om de kommer att behöva driva USA-ekonomin in i recession för att få ner den höga inflationen.

En rad Fedledamöter signalerade sitt stöd för onsdagens policybeslut på fredagseftermiddagen/kvällen, och den tidigare ”höken” Esther George förklarade också varför hon vill nöja sig med att höja ränteintervallet med 50 punkter (hon ansåg att det skulle öka osäkerheten för ekonomin).

Den tidigare ”duvan” Neel Kashkari sade å sin sida att han skulle stödja ytterligare en 75-punktershöjning i juli.

I den halvårsvisa penningpolitiska rapport som publicerades på fredagen signalerade Fed för att en ökad risk för recession inte kommer att hindra deras kamp mot inflationen.

”Kommitténs åtagande om att återställa prisstabilitet – vilket är nödvändigt för en uthålligt stark arbetsmarknad – är ovillkorligt”, skriver Fed i rapporten.

Fedchefen i Atlanta, Raphael Bostic, betonade budskapet i rapporten i en radiointervju på fredagen.

”Vi attackerar inflationen och vi kommer att göra allt vi kan för att föra den tillbaka ner till en mer normal nivå, vilket för oss måste vara 2 procent”, sade han.

”Vi kommer att göra vad som krävs för att se till att så sker”, fortsatte Bostic.

I ett anförande på lördagen sade också Fedguvernören Christopher Waller att han skulle stödja en ny räntehöjning med 75 punkter i juli och ekonomin utvecklas som han räknar med.

”Fed är ‘all-in’ med att återetablera prisstabilitet”, sade Waller i Dallas på lördagen.