Fed USA-räntorna handlas fortsatt på högre nivåer i spåren av fredagens jobbrapport, som antas hålla kvar Fed i den hökaktiga fållan. 

Jobbrapporten visade på fler sysselsatta, lägre arbetslöshet och högre löneökningar än väntat i juli, det vill säga totalt sett en stramare arbetsmarknad.

”Jobbrapporten kommer troligen att öka Feds inriktning att frontladda räntehöjningarna tills räntenivån ligger över den neutrala med en klar marginal de kommande månaderna”, skrev TD Securities i en kommentar enligt Bloomberg News.

Den amerikanska tvååringen var som högst 20 punkter upp på cirka 3,25 procent, men har därefter sjunkit tillbaka något till 3,20 procent. Tioåringen handlas på 2,82 procent, drygt tio punkter upp från före jobbrapporten.

Enligt CME Fedwatch Tool prisar marknaden nu in en sannolikhet på 70 procent att Federal Reserve höjer med 75 punkter igen vid mötet i september. För en vecka sedan låg denna sannolikhet på cirka 30 procent.

Flera Fed-ledamöter var i helgen ute och öppnade för en tredje 75-punktershöjning i rad.

”Jag stöttade FOMC-beslutet i förra veckan att höja räntan med 75 punkter igen. Min uppfattning är att en lika stor höjning bör ligga på bordet tills vi ser att inflationen sjunker på ett konsistent, meningsfullt och uthålligt sätt”, sade Fed-guvernören Michelle Bowman.

Fed-chefen i San Francisco, Mary Daly, upprepade att de inte är klara än med att få ned inflationen.

”Vi behöver ha våra sinnen öppna. Vi har två mer inflationsrapporter och en till jobbrapport”, sade hon.

Fed-chefen Jerome Powell sade efter det senaste mötet i juli att flera stora höjningar kan vara aktuella, men att de kommer att vara databeroende. Investerare såg det som en signal om att de kan lugna ned sig, men flera Fed-ledamöter har på senare tid betonat beslutsamheten i att fortsätta höja.