Fed Fed-chefen i Philadelphia, Patrick Harker, räknar med fortsatta räntehöjningar från centralbanken men menar att penningpolitiken börjar nå en tillräckligt restriktiv nivå för att få ned inflationen på en stabil nivå. Det sade han på tisdagskvällen, rapporterar Bloomberg News.

”Någon gång i år förväntar jag mig att styrräntan kommer att vara tillräckligt restriktiv för att vi ska hålla räntorna på plats och låta penningpolitiken göra sitt jobb”, sade han.

I sitt tal, vid La Salle University, svarade han även på frågor om KPI-utfallet som publicerades på tisdagen. Han menar att utfallet var ”bra”, även om den nedåtgående trenden inte är särskilt snabb och tillade att prisuppgången hos livsmedel är oroväckande.

”Räntorna är nu på en nivå som gör att vi kan sakta ner och gå försiktigt till väga, och enligt mig har de dagar då vi höjt med 75 punkter i taget säkert passerat”, fortsatte han.

Patrick Harker är röstande i FOMC i år, och så sent som i fredags sade han i kommentarer att ”ett par” höjningar till på 25 punkter är att föredra, det vill säga över 5 procent i styrränta.