Evergrande Det skuldkrisande kinesiska konglomeratet Evergrandes Hongkong-noterade elbilsdivision Evergrande NEV slopar planerna på en särnotering på Shanghaibörsens techinriktade Star-lista, enligt en anmälan hos Hongkongbörsen.

I fredags meddelade Evergrande också att elbilsutvecklaren, som även kallas Evergrande Auto, står inför allvarlig likviditetsbrist, rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Nyheten är ett nytt slag mot obligations- och aktieägarna i NEV-storägande Evergrande Group, vars kärnverksamhet är fastighetsutveckling. I förra veckan förföll en kupongbetalning utan betalning och behovet av att få in likviditet via försäljning av andelar beskrivs som skriande av Financial Times.

I och med att betalning inte lämnades på utsatt datum har Evergrande Group nu gått in i en 30-dagarsperiod av moratorium, en automatisk förlängning av betalningsfristen, innan konkursen kan förverkligas. Inga nya bud i fråga om agerande från Peking eller åtgärder från bolagets sida kunde rapporteras på måndagsmorgonen, enligt en av obligationsägarna som Financial Times varit i kontakt med.

Lokala myndigheter har dock agerat genom att beslagta intäkter från Evergrande Groups lokala försäljning för att inte riskera att medel försnillas eller ”används felaktigt”.

Elbilsdivisionen Evergrande New Energy Vehicles Hongkong-noterade aktie föll med omkring 10 procent efter beskedet på måndagen. Hittills i år är aktien ned med över 90 procent.