Evergrande Kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och dess fastighetsförvaltningsbolag, Evergrande Property Services, handelsstoppades i Hongkong inför måndagens handel, vilket lett till spekulationer om en eventuell tillgångsförsäljning. Det rapporterar flera medier på måndagsmorgonen.

Hongkongbörsen har inte gett någon anledning till handelsstoppen och det är oklart vem som initierat dem, och Evergrande har inte svarat på förfrågan om kommentar, skriver Reuters.

Spekulationerna kom snabbt att handa om huruvida en försäljning av tillgångar är på gång.

”Det ser ut som fastighetsförvaltningsverksamheten är den lättaste att göra sig av med på det stora hela, vilket indikerar att bolaget snabbt försöker få in pengar. Jag är inte säker på att detta nödvändigtvis betyder att bolaget har gett upp hoppet om att överlevnad, speciellt eftersom att sälja en verksamhet betyder att det fortfarande försöker få in pengar för att betala räkningarna”, kommenterar Ezien Hoo, analytiker på OCBC till Reuters.

Ett annat kinesiskt fastighetsbolag, Hopson Development, meddelade på måndagen att det har initierat ett handelsstopp i sin aktie, och kommer att offentliggöra en nyhet relaterat till ett stort förvärv av ett Hongkongnoterat bolag, eventuellt med budplikt, skriver Reuters. Det är oklart om detta har att göra med Evergrande och Hopson har avböjt kommentar hittills.