De öppna stadsnäten är Bredband2:s viktigaste plattform för att få nya kunder. Näten ägs av kommuner och allmännytta, men Bredband2 har investerat i utrustning som gör användandet av nätet snabbt och pålitligt. Tydligen hade webboperatören snabbaste fibernätet i Sverige 2016.
Försäljningen fortsätter att stiga och tillväxten var 16 procent till 146 miljoner kr under första kvartalet. Det är bra för att vara utan förvärv. Rörelsevinsten steg samtidigt med 15 procent till 11,6 miljoner kr, men tillväxten för antalet nya bredbandskunder halverades till 5500.
Bredband2 har inga säsongsmässiga variationer och är konjunkturokänsligt, vilket motiverar lite högre värdering. Nettovinsten för de fyra senast redovisade kvartalen är 0,049 kr per aktie. Aktien handlas därmed till 31 gånger årsvinsten, vilket kan jämföras med den historiska snittvärderingen på 20-25 gånger årsvinsten.
Den fleråriga resultattrenden pekat uppåt, men det nuvarande p/e-talet är relativt högt och innebär fortsatt höga förväntningar på vinsttillväxt. Efter vårens kursuppgång har Bredband2 tagit en paus, men förutsättningarna för ny uppgångsfas finns där så länge tillväxttakten håller i sig.
Långsiktiga aktieägare behåller aktien tills vidare. För att vara ett tillväxtcase är direktavkastningen på 3,3 procent dessutom rätt bra.