Analyser Några få analyser har hittills publicerats av analyshusen. Höjda rekommendationer tilldelas ett fastighetsbolag och ett guldbolag.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Elekta till 145 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Elekta föll med 11,4 procent till 126,70 kr i fredags efter bolagets vinstvarning för det andra kvartalet.

Danske Bank sänker riktkursen för Elekta till 153 kr (156), och upprepar köp. Banken har sänkt sina ebita-prognoser för innevarande år och nästa, men anser att Elektas besked gällande Unity är betryggande.

SEB sänker riktkursen för Elekta till 130 kr (145), och upprepar rekommendationen behåll. SEB sänkte sin rekommendation till behåll på fredagen, före vinstvarningen.

Pareto sänker riktkursen för Elekta till 165 kr (170). Rekommendationen köp står fast.

Även Carnegie sänker sin rekommendation för Elekta till behåll från köp. Riktkursen sänks till 135 från 150 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Castellum till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 215 från 195 kr. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 202,70 kr i måndags.

National Bank höjer sin rekommendation för Lundin Gold till outperform från tidigare sector perform. Riktkursen är 9,50 kanadadollar. Det skriver Bloomberg First Word.