Essity utnämnt till Supplier Engagement Leader av CDP

2023-03-15 14:30:00

Företag som är Supplier Engagement Leaders ligger i framkant i arbetet med att minska utsläpp av vad som kallas Scope 3 (som inkluderar köpta varor och tjänster, köpta transporter och avfall från verksamheten) i initiativet Science Based Targets.
"Vårt dagliga arbete med tydlig styrning, mål och rapportering relaterat till våra Scope 3-utsläpp ger resultat, där samarbetet med våra leverantörer är nyckeln i vårt fortsatta arbete för att minska vår klimatpåverkan. CDP:s erkännande som Supplier Engagement Leader visar att vi gör viktiga framsteg och därigenom förbättringar även för våra kunder, konsumenter och vår planet", säger Jessica Nordlinder, Vice President Global Procurement på Essity.
Essity siktar på att minska sina Scope 3-utsläpp med 18 procent till 2030. Bolaget har uppmärksammats av CDP vid flertalet tillfällen för sitt arbete mot avskogning och har omnämnts som ledande i kampen mot klimatförändringar.
CDP:s årliga miljödatainsamling är erkänt som ett ledande benchmark för företags hållbarhetsarbete. Den fullständiga rankningen av CDP:s Supplier Engagement lista för 2022 kan ses här (https://www.cdp.net/en/research/global-reports/scoping-out-tracking-nature-across-the-supply-chain).

Cision