Aktie Aktierna i hygienbolaget Essity, såväl A- som B-aktierna, handelsstoppades på Stockholmsbörsen vid 12.30-tiden på tisdagen. Strax efter kl 13 bekräftade Essity att långt framskridna förhandlingar om köp av australiensiska Asaleo pågår.

Vid tidpunkten för stoppet handlades de båda aktierna kring stängningsnivåerna på måndagen.

På måndagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt, med hänvisning till lokal media, att Essity hade återupptagit diskussionerna kring ett förvärv av det australiska hygienbolaget.

Stoppet motiveras av börsoperatören Nasdaq med ”ännu icke offentliggjord information” från bolagets sida.

Någon timme innan handelsstoppet rapporterade australiensiska tidningen Financial Review att en affär mellan Essity och Asaleo Care färdigställts under tisdagskvällen lokal australiensisk tid, alltså under tisdagsmorgonen svensk tid.

Essity äger sedan tidigare 36 procent av Asaleo Care.

Strax efter klockan 13 svensk tid bekräftade Essity att förhandlingarna om köp av Asaleo är långt framskridna. 

”Det har under dagen, den 16 februari 2021, framkommit uppgifter i media om att parterna nått en principöverenskommelse om förvärv av aktier till ett pris av AUD 1.40 samt viss aktieutdelning.  Essity kan bekräfta att diskussionerna är långt framskridna och att parterna är överens om villkoren inklusive det pris som omnämns”, skriver Essity i ett pressmeddelande.