Epiroc vinner stor utrustningsorder för platinagruva i Sydafrika

2023-01-24 08:30:00

African Rainbow Minerals har beställt borriggar, lastare och gruvtruckar för användning vid platina-gruvan Bokoni i Limpopo-provinsen, Sydafrika. Efter några år av underhåll och uppgradering ska gruvan återigen dra igång verksamheten.

Orden värderas till mer än MSEK 125 och bokades under det första kvartalet 2023.

"Vi är glada att åter igen tillhandahålla utrustning till Bokoni Platinum-gruvan", säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.  "Vi ser fram emot att stödja African Rainbow Minerals när de startar om och driver gruvan på ett så produktivt och säkert sätt som möjligt".

De beställda maskinerna är byggda med en låg profil som är väl lämpad för gruvans låga takhöjder. Utrustningen inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar. Alla maskiner kommer utrustade med Epirocs telematiklösning Certiq för automatiserad övervakning av produktivitet och maskinprestanda. Flera andra avancerade funktioner ingår, som till exempel ett hydrauliskt pilotstyrsystem som ytterligare förbättrar borrprecisionen för Boomer-maskinerna.

Leverans av utrustningen kommer att påbörjas under första kvartalet 2023 och fortsätta in i 2024.
[image] Epirocs Cabletec SL bergförstärkningsrigg är del av ordern från African Rainbow Minerals

För mer information vänligen kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 40 miljarder kronor under 2021, och har mer än 15 500 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se. 

Cision