Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Sverige inklusive batteri- och automationslösningar

2022-06-20 08:30:00

Boliden (https://www.boliden.com/sv), ett av Europas största gruvbolag, har beställt batterielektriska versioner av Boomer ortdrivningsrigg, Boltec bergförstärkningsrigg och Epirocs största automatiserade lastare Scooptram ST18 samt Batterier som tjänst (https://www.epiroc.com/sv-se/products/parts-and-services/batteries-as-a-service). Den beställda utrustningen inkluderar även, bland andra maskiner, Easer stigortsborrmaskin samt Epirocs nyaste produktions- och ortdrivningsriggar Simba och Boomer i E-serien.  

Ordern värderas till över MSEK 100 och bokades under det andra kvartalet 2022.

"Boliden fokuserar på att göra sin verksamhet så säker, hållbar och produktiv som möjligt och att producera metaller med lågt klimatavtryck, och vi är stolta över att stödja dem på denna resa", säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Maskinerna kommer att användas vid gruvorna Rävliden Kristineberg och Renström utanför Skellefteå. Boliden utvinner zink, koppar, bly, guld, silver och tellur i gruvorna. 

Simba produktionsborriggen och den batterielektriska lastaren Scooptram ST18 kommer att utrustas med 6th Sense-lösningarna Simba Automation (https://www.epiroc.com/sv-se/innovation-and-technology/automation-and-information-management/automation-and-information-management-underground/simba-automation) och Scooptram Automation (https://www.epiroc.com/sv-se/innovation-and-technology/automation-and-information-management/automation-and-information-management-underground/scooptram-automation-regular). Detta möjliggör för operatörerna att fjärrstyra maskinerna bekvämt från ett kontrollrum. Alla enheter kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.

[image] Epirocs största lastare Scooptram ST18 med automation och batteri är del av ordern från Boliden
För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 40 miljarder kronor under 2021, och har mer än 15 500 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se. 

Cision