Epiroc slutför förvärv av ledande leverantör av system för att undvika kollisioner i gruvor

2023-02-02 08:30:00

Mernok Elektronik har sitt huvudkontor i Pretoria, Sydafrika. Bolaget designar och producerar teknik för närhetsdetektering och system för att undvika kollisioner. Systemen uppfyller den högsta branschstandarden (nivå EMESRT Level 9), och kan användas för såväl enstaka maskiner som blandade maskinflottor oavsett tillverkare eller typ av utrustning. Mernok Elektroniks kunder finns främst i Afrika. Systemen minskar avsevärt risken för kollisioner där fordon är inblandade, vilket stärker både operatörernas säkerhet och produktiviteten.

Mernok Elektronik har ungefär 45 anställda och hade intäkter under räkenskapsåret som slutade den 28 februari 2022 om cirka MSEK 50.  

Epiroc meddelade (https://www.epirocgroup.com/se/media/corporate-press-releases/2022/20221209-epiroc-forvarvar-ledande-leverantor-av-system-for-att-undvika-kollisioner-i-gruvor) den 9 december 2022 att det hade tecknat avtal om att förvärva Mernok Elektronik. 

Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. För mer information om Mernok Elektronik, se https://mernok.co.za/.

[image] Mernok Elektronik

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 50 miljarder kronor under 2022, och har cirka 17 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i cirka 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se. 

Cision