Epiroc slutför förvärv av innovativ leverantör av markbrytande verktyg, s k ground engaging tools, och digitala lösningar

2023-02-02 08:45:00

CR har sitt huvudkontor i Brisbane, Australien, och är verksamt globalt. Bolagets produkter inkluderar gjutna tandhållare, skoptänder, och skyddshöljen som installeras på gruvskopor och lastmaskiner. Dess digitala lösningar inkluderar bl.a. systemet GET Trakka för att upptäcka förluster av skoptänder i realtid och systemet Titan 3330 för lasthantering. Lösningarna stärker säkerhet och produktivitet, samt skyddar mot dyra störningar och förseningar i gruvdriften. CR:s GET-erbjudande täcker både ovan- och underjordsgruvdrift. 

CR har ungefär 400 anställda och hade intäkter om cirka BSEK 1.7 under 2022. 

Epiroc meddelade (https://www.epirocgroup.com/se/media/corporate-press-releases/2022/20221213-epiroc-forvarvar-innovativ-leverantor-av-markbrytande-verktyg--s-k-ground-engaging-tools--och-digitala-losningar) den 13 december 2022 att det hade tecknat avtal om att förvärva CR.

Förvärvet förväntas slutföras under första halvan 2023. Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. För mer information om CR, se https://crmining.com/.

[image] CR:s GET Trakka

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
media@epiroc.com

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 50 miljarder kronor under 2022, och har cirka 17 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se. 

Cision