Enkät: Hur ska ränteavdraget hanteras?

Publicerad 2015-09-30 13:56

Enkät Ränteavdragets vara eller inte vara är något som engagerar både politiker och vanliga svenskar. Vad tycker du ska hända med avdraget? Delta i vår undersökning. Du har chans att vinna en bok.

Inför valet lovade de flesta partier dyrt och heligt att ränteavdragen inte skulle röras. Men svenskarnas allt högre skulder ökar pressen på politkerna att göra något.

Hur en sänkning/utfasning av ränteavdragen skulle kunna se ut råder det dock delade meningar om. Ska en sänkning ske samtidigt som skatten på till exempel kapitalinkomster sänks? Ska det bara gälla nya lån? De flesta tycks dock vara eniga om att en sänkning måste ske successivt under ett antal år för att inte punktera bostadsmarknaden.

Vad tycker du? Svara på vår enkät här nedanför. Ange också namn och adress om du vill vara med i utlottningen av boken ”Hög på hus – vägen till det perfekta boendet” av Alexander Norén. Vi kommer inte att använda dina uppgifter till något annat än utlottningen. Om du inte vill vara med lämnar du bara adressrutorna tomma.