Polisanmäls av styrelsen – men Eniros aktie rusar

Publicerad 2014-09-12 08:26

Aktie Eniros styrelse har nu beslutat att polisanmäla tidigare vd:n Johan Lindgren på grund av felaktigheterna i bokföringen. Samtidigt meddelar styrelsen att vinstprognosen står fast vilket fått aktien att lyfta rejält.

Eniros revisorer PwC har lagt fram andra delen av den utredning om bolagets redovisning som kommunicerades den 5 september 2014.

Utredningen ger inte bolaget anledning att förändra tidigare lämnad prognos om justerad ebitda om 700 miljoner kronor för helåret 2014.

Däremot har Eniros juridiska rådgivare funnit att det finns skäl att polisanmäla felaktigheterna i bolagets redovisning.

Styrelsen i Eniro har därför beslutat att göra en polisanmälan mot den tidigare vd Johan Lindgren till Ekobrottsmyndigheten.

Aktien lyfter

Eniro steg brant i öppningshandeln på Stockholmsbörsen sedan bolaget lagt fram andra delen av den utredning om bolagets redovisning som tidigare publicerats och upprepat prognosen om ett justerat ebitda-resultat på 700 miljoner kronor för helåret 2014.

Efter några minuters handel var kursen 11:80 kronor, en uppgång med cirka 12 procent jämfört med torsdagens stängningskurs.