ENDOMINES: KORTSIKTIG PRODUKTIONSPROGNOS 3.000-4.000 UNS 2021

2021-05-20 09:00:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Endomines kortsiktiga produktionsprognos förväntas vara i intervallet 3.000-4.000 uns fram till i slutet av 2021, inkluderande en viss guldproduktion från utvecklingen av verksamheten vid Pampalo i slutet av det fjärde kvartalet i år.

Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

"2021 har sett Endomines starta ett nytt kapitel i sin strävan från att vara ett juniort gruvbolag som jobbar med nya guldfyndigheter, till ett etablerat guldproducerande bolag", inleder Rauno Pitkänen vd-ordet, och fortsätter:

"Detta till följd av det senaste förvärvet av våra amerikanska US Grant och Kearsarge-gruvutvecklingsprojekt, och omstarten av Friday underjordiska gruva i Idaho samt Pampalo underjordiska gruva i Finland".

För att genomföra denna förändring har bolaget omstrukturerat sin ledning lokalt till att vara mer operativt fokuserad, för att säkerställa bolagets "aggressiva" strävan att få Idaho-verksamheten i produktion under den kommande sommaren.

Endomines har också påbörjat investeringen av fördjupningen av snedbanan vid Pampalogruvan och bolaget är mycket entusiastiska över att återstarta produktionen för verksamheten i Finland, heter det.

Två dagar innan rapporten meddelade Endomines att det uppskattar att strossbrytningen vid Friday-gruvan kommer att påbörjas i slutet av det andra 2021 och att driftsättningen av Friday anrikningsverk kommer att starta i början av det tredje kvartalet 2021. Anrikningsverket förväntas nå full produktionskapacitet under det fjärde kvartalet i år.Direkt-SE