Aktie Enad Glaobal 7 (EG7) fortsätter att stiga och gamingaktien har nu på en dryg månad fördubblat sitt värde. På tisdagsförmiddagen avancerar aktien 5 procent till 28:50 kronor efter att EG7 återbetalat lån och fått en marginell riktkurshöjning hos Redeye.

I ett längre perspektiv befinner sig aktien dock långt från sin högstanotering i slutet av 2020 på 132 kronor.

EG7 började avancera från årslägsta redan i september. Det stora klivet togs efter att bolagets delårsrapport släppts i mitten av november och sedan dess har aktien nu noterat nio uppgångsdagar i följd.

På tisdagen meddelade EG7 att 300 miljoner kronor återbetalats på kreditfacilitet. Den totala kreditramen är 400 miljoner och bolaget säger sig ha flexibiliteten att återbetala eller dra ner på faciliteten under 2023. På årsbasis kommer EG7 att spara netto cirka 17 miljoner kronor i räntekostnader när faciliteten är fullt återbetald.

Från analytikerhåll konstateras vidare att Redeye höjt sin värdering för EG7 i ett basscenario till 41 kronor (39). Intervallet för Redeyes värdering i ett bear- respektive bull-scenario är nu 30 kronor (26) respektive 74 kronor (70).

Grafer: EG7:s kursutveckling från årsskiftet och från 2017

image

image

 

Källa: Infront